Over De Dorpswerkplaats

De Dorpswerkplaats is de overkoepelende term voor – op dit moment – 5 verschillende dagbestedingslokaties in Ermelo en Katlijk: De Dorpswerkplaats, De Dorpskookplaats, De Dorpsmoestuin, Dagbesteding Proeverij de Ontmoeting en Dagbesteding Katlijk.

Hechte connecties tussen cliënt, begeleider en dagbesteding

Bij ons staat de cliënt altijd op één. Altijd samenwerken in een veilige omgeving. Cliënten nemen daarnaast altijd hun eigen persoonlijke driehoek mee: zichzelf, hun begeleiders, maar ook wij als dagbesteding maken daar deel van uit. Een goede samenwerking binnen die driehoek is de sleutel tot succes. Daarom vinden wij het heel belangrijk om deze sterke persoonlijke driehoeken te bouwen: driehoeken die ervoor zorgen dat onze cliënten stevig rechtop blijven staan. Waardoor zij de veiligheid ervaren en zodoende zich zouden kunnen ontwikkelen, zonder dat één van de hoeken ‘vastloopt’. De driehoek blijft dus continu in beweging!

Veiligheid, persoonlijke ontwikkeling en rust

De hechte connecties en sterke driehoek vormen de basis voor een veilige omgeving waarin mensen zichzelf kunnen uiten. Het werken zonder deadline, zonder druk uit te voeren, is daarvoor ook belangrijk.

“Ik vind het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen ontwikkelen, en dat lukt alleen als we ze niet een bepaalde richting op duwen”, aldus Daniëlle

Om die reden mogen cliënten zelf bepalen wat ze doen en hoe lang ze ergens over doen – als het maar met het thema te maken heeft. Zo kunnen ze bij De Dorpswerkplaats bijvoorbeeld breien, schilderen, diamond painting, en nog veel meer – alles waar ze zelf enthousiast van worden.

Het werken in kleine groepen, in een veilige omgeving en met de sterke connecties als basis werpt zijn vruchten af: in al onze groepen kennen we nauwelijks verloop. Iedereen blijft actief, ongeacht beperkingen en persoonlijke situaties. Zo groeit iedereen op zijn eigen unieke manier.