Creatieve begeleiding

painting - De Dorpswerkplaats

Beginnen met creatief bezig zijn

Creatieve werkvormen kunnen soms een manier zijn om een verbinding te maken tussen het bewuste en het onbewuste. Door te creëren gaat er dan een wereld open. Even het verstand op nul en kijk wat er gebeurt. Creatieve activiteiten laten de passie en de energie weer stromen. Zo werken met je handen zet je met beide benen op de grond. Het doel van de creatieve begeleiding is ervaringen opdoen die een positief gevoel geven, opbouwend werken en zorgen voor meer zelfvertrouwen.

 

Ben je al creatief bezig

In je eentje is het soms erg lastig om een bepaalde wens te realiseren. Dan is het prettig dat je ondersteuning krijgt. Ik geef je een duwtje in de goede richting of help je op weg met het hele creatieve proces. Om zo jouw doel te bereiken.

Als je bij De Dorpswerkplaats creatieve begeleiding doet dan werk je met creatieve opdrachten. Daar heb je wel enige creatieve ervaring voor nodig.

Via de opdracht gaan we aan de slag met het beeld van je doel. Je werkt met de voorstelling van wat jij wilt bereiken.

Een tekening, een schilderij, een collage of een kleiwerkstuk maken veel duidelijk. Het beeld – de kleur, de vorm, de lijn, de beweging, het formaat, de plek op het papier – geeft informatie. Hier gaan we het dan over hebben.

Via het beeld zie je je kwaliteiten (terug) en dat wat je nog kunt ontwikkelen. Deze inzichten oefen je stap voor stap. Om zo je wens steeds meer werkelijkheid te laten worden.

 

Vraag ons voor meer informatie